Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Pentru a uita de durere, timpul se transformă în joacă

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
311

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Asociația Educalise revine toamna aceasta cu un nou proiect de suflet, implemetarea în ambulatoriu și sălile de așteptare ale Spitalului de Urgență pentru Copii „Clinica Pediatrie 3” din Cluj-Napoca a unui complex de jocuri și jucării educaționale, activități menite să înlesnească celor mici percepția despre spitale, timpul de așteptare petrecut acolo și să contribuie pozitiv la pregătirea emoțională a acestora înainte de întâlnirea cu doctorii. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al unuia dintre partenerii de încredere ai ONG-ului, compania de IT clujeană Yardi, și are impact pentru copiii de toate vârstele care trec pragul clinicii.

Schimbările mici au uneori efectele cele mai mari! Cu asta au pornit în minte membrii Asociației Educalise când au pus bazele de un nou proiect! Pentru cei mai mulți dintre copiii și părinții care sunt nevoiți să meargă la doctor, în România, experiența este adesea una dificilă, dacă nu chiar traumatizantă. Pe lângă durerea și problema în sine cu care trebuie să se confrunte, mediul clinic este adesea unul neadaptat nevoilor celor mici. Un loc de așteptare cu câteva scaune, uneori un ecran pe care rulează informații tot din domeniul medical, percepția unui spațiu în care toți cei prezenți sunt bolnavi sau triști, plus scenariile mentale și teama emoțională care amplifică timpul de așteptare, sunt toate elemente care contribuie la un sentiment negativ de încordare pe care îl simt cei care ajung acolo.

Asociația Educalise și partenerii săi și-au dorit să transforme acest sentiment în cel mai simplu și la îndemână mod cu putință: prin joacă! Copiii învață prin joacă, își înving temerile prin joacă, sunt stimulați pentru viață prin joacă și învață să fie deschiși față de cei din jurul lor tot prin joacă! De aceea prețuim joaca și creativitatea atât de mult, indiferent de locul în care ne aflăm!

„Conștientizarea de la care am pornit a fost aceea că mersul la doctor, pentru toți cei care au nevoie, copii sau părinți, este precedat de o stare emoțională încărcată. Cine nu își amintește, măcar o dată în viață, dacă nu de mai multe ori, teama cu care așteptam să intram la doctor când aveam o durere de vindecat? Timpul acela pare întotdeauna lung, greu de dus, copiii încearcă să își facă de lucru cu ceva, sunt agitați sau stau de multe ori doar triști pe scaunul de așteptare, cu mintea în scenariile cele mai complicate. Părinții sunt și ei, la rândul lor, îngrijorați, cel mai probabil obosiți și la fel de stresați ca cei mici vis-à-vis de problema pe care o au de rezolvat. Unde pare că nu se poate face mare lucru, întotdeauna este loc de o minune! Așa că ne-am propus să facem o diferență și să schimbăm percepția despre acest timp de consumat înainte de intrarea propriu-zisă în cabinetul doctorului. Am adus joacă și bucurie, descoperire și entuziasm într-un spațiu în care considerăm că toată lumea trebuie să se încarce, în primul și în primul rând, cu pozitivism și speranță!”, a declarat Mădălina Hada, co-fondator al Asociației Educalise.

Oglinzi concave și convexe care te transformă dintr-un uriaș într-un pitic de grădină, care te trimit în lumea Jocului Omidă sau în Labirintul geometric al Maimuței, jocuri de logică, panoul Rubik, peripețiile descoperirilor matematice de perete și ale alfabetului din tăblițele jocului Montessori – sunt toate acum disponibile în spațiul Clinicii Pediatrie 3 pentru copiii care vizitează clinica zi de zi. Ceasurile Zebră din saloane indică fuga timpului până la plecarea spre acasă, sugerând cât timp mai este până copiii se pot așeza la măsuțele cu scaune galbene pentru a-și lua prânzul sau a se juca, iar televizoarele mari plasate la destinație au rolul de a-i invita pe cei mici în lumea desenelor animate. În plus, bebelușii pot lua acum masa într-un mod cât mai confortabil datorită scaunelor de dimensiune potrivită donate pentru ei.

„Pe lângă jocurile educaționale extraordinare pe care cei mici le au acum la dispoziție în cadrul clinicii, fiecare salon a fost dotat cu o măsuță de copii cu 4 scaune (2 tabureți și 2 scaune mici cu spătar), astfel încât copiii să aibă unde să poată lua masa după placul inimii lor. În plus, 21 de ceasuri de perete cu figurine înveselesc astăzi spațiile clinicii și îi fac pe vizitatorii săi să se simtă mai mult ca într-un tărâm al bucuriei, decât în unul al durerii și îngrijorării. Nu ai cum să nu dăruiești cu inima plina atunci când vezi ce efecte mari au niște schimbări aparent mici! Am sperat asta încă de la apariția ideii, anume să reușim să construim o lume de poveste, să ajutăm la creșterea energiei pozitive și a încrederii în proces, pentru că astfel și șansele celor mici sunt mai mari să răspundă mai bine la tratamente. Cu fiecare ocazie cu care reușim să producem schimbări frumoase, durabile, ne simțim utili și împliniți! Și sperăm să se alăture acestui gen de inițiative toți cei care cred, asemeni nouă, că este un bine în noi toți care merită întotdeauna scos la suprafață prin joacă și creativitate!”, a declarat Cristina Sălăgean, co-fondator al Asociației Educalise.

Cei care doresc să fie la zi și să susțină acțiunile Asociației Educalise, o pot face urmărind pagina de Facebook a asociației.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați!

Cristina Sălăgean
Co-fondator al Asociației Educalise
0752 387 614