Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

7 metode de relaxare care sunt populare în România

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1039

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Din momentul în care alarma sună dimineața, până când vă puneți seara capul pe pernă, viața este un maraton dus în viteză. Stresul este o realitate a zilelor noastre și trebuie gestionat, pentru a preîntâmpina apariția unor boli grave. Energiile negative trebuie neutralizate prin activități relaxante precum următoarele 7, care sunt foarte populare în rândul românilor:

Mersul desculț pe iarbă


Vara, mersul desculț pe iarbă reduce stresul. Există mai multe explicații logice. Se crede că sarcina electrică negativă din pământ poate ajuta la lupta împotriva radicalilor liberi, oferindu-vă o doză vindecătoare de antioxidanți direct prin piele. O altă teorie spune că acest contact fizic cu natura ajută la reglarea ritmului corpului, ceea ce duce la o senzație de calmare.

Meditație prin scanare corporală


Meditația este o metodă populară de relaxare. E dovedit științific că promovează o minte mai calmă, mai echilibrată, ceea ce poate ajuta la reducerea simptomelor de stres și anxietate. Nu trebuie să petreceți mult timp meditând. Chiar și doar zece minute pe zi sunt suficiente pentru a culege beneficiile. Vă recomandăm meditația prin scanarea corpului: în timpul sesiunii, concentrați-vă mintea pe fiecare parte a trupului și lăsați calmul să vă cuprindă.

Tratament spa la domiciliu


Un tratament spa de lux este o activitate clasică de îngrijire, dar poate fi costisitoare. În loc să puneți presiune pe buget, recurgeți la o astfel de experiență chiar acasă, investind timpul, energia și emoția în răsfățul personal. Luați niște prosoape pufoase, masca de față preferată, exfoliant pentru picioare, stingeți luminile, puneți niște muzică liniștitoare și bucurați-vă de timpul liber.

Activități creative


Experții în neuroștiință consideră că a fi creativ este cheia relaxării. Undele cerebrale încetinesc și cantități mari de hormoni ai senzației de bine - cum ar fi endorfinele, dopamina și serotonina - sunt eliberate în sânge. Nu contează cu adevărat ce alegeți să faceți, cât timp cât este o activitate de creație. Scrieți o poezie, imaginați-vă o poveste, exersați un instrument, croșetați un pulover sau construiți un castel din cărți. Exprimați-vă creativitatea în felul vostru unic.

Testarea cunoștințelor


Urmăriți concursuri de cultură generală și dați răspunsurile înaintea concurenților. Dacă se vor dovedi corecte, va crește stima de sine. Românii au un sentiment de satisfacție neprețuit atunci când văd că au dreptate. Și adeverirea pronosticurilor intră în această categorie. Pe internet nu veți găsi un răspuns onest la întrebarea cum sa câștigi la pariuri, dar sunt multe sfaturi și informații utile care să vă ajute într-o asemenea provocare. De asemenea, online există quizz-uri pe care le puteți rezolva fără să aveți o limită de timp.

Gătitul


În loc să comandați mâncare, încercați să gătiți, ca modalitate de relaxare. Se știe că arta culinară are un efect calmant asupra minții și corpului. Pentru mulți români, prepararea alimentelor redă senzațiile primare ale copilăriei, asociate cu îngrijirea și confortul. Acțiunile repetitive, cum ar fi tăierea și curățarea, sunt foarte liniștitoare. În plus, gătitul este o activitate creativă, iar aromele și senzațiile tactile pot calma și simțurile.

Un „pui de somn”


Toată lumea a auzit de „somnul de frumusețe”. Este acel „pui de somn” din timpul zilei care va ajută să reveniți nivelul de energie ideal și vă poate ajuta să vă reglați mai bine emoțiile. Dacă timpul vă permite, atunci când ajungeți acasă de la serviciu, intrați în dormitor măcar pentru o jumătate de oră de somn. Chiar dacă nu puteți adormi, ajută și statul întins în pat, cu ochii închiși. Astfel, vă oferiți schimbarea mentală și emoțională necesară pentru a lăsa în urmă ziua de lucru și pentru a intra în seară cu o stare de relaxare, generatoare de bună înțelegere.